Yogatherapie

Wat is yogatherapie?

Yogatherapie is een holistische therapie, dus geen reguliere zorg. Yoga stimuleert de doorbloeding van je lichaam, verbetert je spijsvertering, versterkt je immuunsysteem en verminderd stress.

Wanneer iemand ziek is of ziek is geweest ontstaat er vaak een disbalans op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Pijn, angst, onzekerheid en weinig energie zijn klachten die daarbij horen. Deze klachten zorgen ervoor dat je in een overleving cirkel terechtkomt. Hierdoor ontstaat er een disbalans tussen denken, doen en voelen. Deze disbalans zorgt ervoor dat het  lichaam om de klachten heen gaat werken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan schouders optrekken  of overstrekt staan. Deze zogenoemde compensaties zijn een enorm energielek voor het lichaam. Daarom is het belangrijk om deze te resetten, zodat er meer energie ontstaat. De yogatherapie geeft je handvatten voor herstel van de balans. Het stimuleert daarbij je overlevingsmechanisme, wat een gevoel geeft van zelfvertrouwen. Het geeft je bovendien inzichten en je ervaart al vrij direct meer ontspanning.

De yogatherapie is altijd maatwerk, dus 1 op 1. Tijdens de yogatherapie werk ik met diverse vormen van yoga, visualisaties, meditaties, ademhalingsoefeningen en mindfulness training. Voorafgaand vindt er een individueel gesprek plaats om inzicht te krijgen in jouw situatie en met welk doel je de yogatherapie wilt gaan volgen. Samen sporen we jouw compensaties op. Ik leg de dingen uit en we  oefenen samen, daarbij is er alle ruimte voor wat op ons pad komt. Met jouw persoonlijke yoga oefen les ga je vervolgens zelf thuis aan de slag. De bedoeling is dat je je eigen therapeut wordt.

Raadpleeg vooraf je arts of specialist om deel te nemen aan deze les.

Voor meer informatie: www.yogamarjella.nl
Bellen kan natuurlijk altijd ook: 06-44338050

Aangesloten hulpverleners